با وجود شباهت بسیار و قیمت تقریبا نزدیک بین گلکسی A22 5G و A22 معمولی (بدون پشتیبانی از ۵G) این دو مدل تفاوت هایی نیز دارند.
نمایشگر با رزولوشن ۷۲۰ در ۱۶۰۰ پیکسل در مدل 4G در مقایسه با سایر گوشیهای هم قیمت، در ردهای پایین قرار میگیرد. مدل ۴G همچنین به چیپست ضعیفتری مجهز شده است.
از طرف دیگر گلکسی A22 5G هم نسبت به مدل ۴G پسرفتهایی داشته تا سامسونگ بتواند قیمت این دو گوشی را تا جای ممکن به هم نزدیک نگه دارد. برای خرید A22 5G کلیک کنید.
صفحه نمایش A22 5G
نمایشگر گلکسی A22 5G نسبت به نسخه 4G چند پسرفت داشته و حالا به جای پنل اِمولد از پنل LCD بهره میبرد و دیگر خبری از پشتیبانی از HDR نیست. اما در عوض رزولوشن نمایشگر آن از +HD به +FHD بهبود یافته و به این ترتیب کیفیت به مراتب بالاتری دارد. ابعاد نمایشگر هم با کمی افزایش، از ۶.۴ اینچ به ۶.۶ اینچ رسیده است.
با وجود این تفاوت ها باید گفت که رزولوشن بالاتر گلکسی A22 5G به دیگر کمبودها برتری دارد. برای تنظیم نرخ نوسازی نمایشگر دو گزینه وجود دارد؛ یکی حالت استاندارد است که حداکثر نرخ نوسازی را به ۶۰ هرتز محدود میکند و دیگری حالا High است که با انتخاب آن تقریبا همه چیز را با نرخ ۹۰ هرتز انجام میشود .
با انتخاب گزینه ۹۰ هرتزی، تقریبا همیشه این نرخ را تجربه خواهید کرد و تنها در برخی موارد معدود از جمله رابط کاربری دوربین، شاهد کاهش خودکار نرخ به ۶۰ هرتز هستیم.
زاویه دید نمایشگر خوب است و حتی در زوایای شدید هم رنگها چندان به هم نمیریزند؛ البته در این شرایط از روشنایی نمایشگر به میزان نسبتا زیادی کاسته میشود. روشنایی نمایشگر برای محیطهای داخلی بسیار مناسب است و در محیط بیرون هم تا زمانی که زیر نور مستقیم خورشید نباشید، مشکلی با خوانایی آن نخواهید داشت. در مجموع در مورد نمایشگر باید گفت که برای یک گوشی میانرده اقتصادی، کیفیت و عملکرد قابل قبولی دارد.
دوربین A22 5G
دوربین یکی از بخشهایی است که گلکسی A22 5G در مقایسه با مدل ۴G پسرفت داشته است؛ این گوشی لرزشگیر تصویر اپتیکال در دوربین اصلی را از دست داده و دوربین فوق عریض و سلفی آن رزولوشن پایینتری دارند و دیگر خبری از دوربین ماکرو نیست.
رابط کاربری دوربین گلکسی A22 5G مشابه سایر گوشیهای سامسونگ مجهز به پوسته One UI 3.1 است و در مجموع کار کردن با آن ساده است. در مجموع در مورد کیفیت دوربینها باید گفت که دوربین اصلی کیفیت بسیار خوبی برای این رده قیمت دارد و در نور ضعیف، نایت مود، به شدت کیفیت عکسهای این دوربین را بهبود میدهد. اما دوربین فوق عریض عملکرد نفوق العاده ای ندارد و در شب کاملا غیر قابل استفاده است. دوربین سلفی هم در مقایسه با سایر گوشیها در این رده قیمت کیفیت پایینتری دارد.
طراحی A22 5G
بدنه گلکسی A22 5G از پلاستیک ساخته شده چیزی که برای این رده قیمتی عادی است. هیچ اشارهای در هیچ جا به استاندارد مقاومت محافظ به کار رفته روی نمایشگر از طرف شرکت سازنده یعنی سامسونگ نشده است. طراحی قاب پشتی بسیار ساده است.
قاب پشتی ظاهری مات دارد و در دست گرفتن گوشی حس نسبتا خوبی دارد. گلکسی A22 5G چندان سبک نیست و با وزن ۲۰۳ گرم، تا حدودی سنگین محسوب میشود. ماژولهای دوربین ۳ گانه به همراه یک فلش بیرون زدگی چندانی ندارند.
قسمت پایینی گوشی نسبتا شلوغ شامل پورت USB-C و جک ۳.۵ میلیمتری هدفون، سوراخهای اسپیکر تکی و میکروفن است. در سمت راست کلیدهای ولوم و کلید ترکیبی پاور با حسگر اثر انگشت قرار گرفتهاند. حسگر اثر انگشت گلکسی A22 5G سرعت و دقت بالایی دارد.
در قسمت سمت چپ هم درگاه سیم کارت دوگانه و کارت حافظه میکرو اسدی قرار دارد. گلکسی A22 5G همچنین به سیستم تشخیص چهره مجهز شده است. و در نهایت در قسمت بالایی، میکروفن دوم به چشم میخورد.
رابط کاربری
قطعا یکی از جذابیتهای گوشیهای سامسونگ، رابط کاربری One UI با امکانات مناسب و کمترین ایراد ممکن است. گلکسی A22 5G از اندروید ۱۱ به همراه رابط کاربری One UI 3.1 بهره میبرد.
یکی از قابلیتهای کاربردی اندروید ۱۱ که در گلکسی A22 5G هم وجود دارد، تاریخچه اعلانها (Notification history) است که از طریق بخش تنظیمات میتوانید به آن دسترسی داشته باشید. این ویژگی زمانی به کار میآید که به اشتباه برخی از اعلانها را رد کردهاید و حالا میخواهید ببینید آن اعلان حذف شده چه بوده است.
اپلیکیشن شمارهگیر هم با تغییراتی در طراحی مواجه شده و امکان اضافه کردن تصویر پس زمینه یا ویدیو برای اطلاعات صفحه مکالمه را در اختیارتان میگذارد. البته امکان انتخاب تصویر یا ویدیوی جداگانه برای صفحه تماس هر یک از مخاطبان فراهم نیست.
پنل کناری (اج پنل) نیز در این مدل وجود دارد که امکان اضافه کردن میانبرهای اپها به پنل کناری را میدهد. قابلیت نمایشگر همیشه روشن بدلیل ، مصرف انرژی بسیار بالا روی نمایشگرهای LCD در این گوشی حذف شده است. در کل رابط کاربری این گوشی بسیار نرم و روان است و شاهد هیچگونه گیر یا ایرادی نیستیم.
سختافزار
گلکسی A22 5G از چیپست میانرده مدیاتک Dimensity 700 5G بهره میبرد که با معماری ۷ نانومتری تولید شده است. این چیپستها به هستههای پردازشی کورتکس A76 برای وظایف سنگین و هستههای ضعیفتر کورتکس A55 برای پردازش های سبک تر مجهز شده است.
پردازشگر گرافیکی Mali-G57 هم وظایف پردازش های گرافیکی را برعهده دارد. چیپست گلکسی A22 5G تنها به دو هسته پردازشگر گرافیکی مجهز شده و به همین دلیل نباید انتظار اجرای بازیهای پیشرفته روز با بالاترین گرافیک توسط آن را داشته باشید. با این حال به خوبی از پس اجرای کارهای معمول روزمره و بازیهای سبک بر میآید و از سوی دیگر گوشی حین بازی داغ نمیشود و فقط در حد بسیار کمی گرم میشود که به هیچ وجه دست را آزار نمیدهد.
مشابه بیشتر گوشیهای اقتصادی، در گلکسی A22 5G نیز شاهد اسپیکر تکی هستیم. حجم صدای اسپیکر متوسط است. در قسمت رابط کاربری تنها گزینه در دسترس برای تنظیم صدا، Dolby Atmos است که البته فقط برای هدفون کاربرد دارد. در مجموع باید گفت که گلکسی A22 5G در رده قیمت خود کارایی سختافزاری بسیار خوبی دارد و از نظر مصرف باتری هم بسیار بهینه عمل میکند.
باتری و شارژر
گلکسی A22 5G باتری بسیار پر ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی دارد که با توجه به چیپست کم مصرف، شارژدهی باتری خوبی هم دارد. در عمل باتری این مدل بسیار خوب است و در صورت استفاده معمول بین ۱ تا ۱.۵ روز و در صورت استفاده سبک حتی تا نزدیک به دو روز از شارژر بینیاز خواهد بود. گلکسی A22 5G با شارژر ۱۵ واتی عرضه می شود که با استفاده از این شارژر ،شارژ کامل گوشی حدود ۲ ساعت و ۱۰ دقیقه زمان میبرد.
سخن پایانی
در مجموع در مورد گلکسی A22 5G باید گفت که در بین مدلهای 5G یکی از ارزانترین انتخابها است. چیپست این گوشی در رده قیمت خود عملکرد مناسبی دارد و مهمتر این که از نظر مصرف باتری بسیار بهینه عمل میکند و در کنار باتری پر ظرفیت شارژدهی بسیار خوبی را فراهم میکند.
نکات مثبت:
نمایشگر ۹۰ هرتزی
پشتیبانی از ۵G
ظرفیت باتری بالا
طراحی زیبا
شارژدهی باتری عالی
کارایی مناسب چیپست در این رده قیمت
کارایی خوب دوربین اصلی
نکات منفی:
وزن بالا
حاشیههای پهن اطراف نمایشگر
صدای ضعیف و کم کیفیت اسپیکر
سرعت شارژ پایین
کیفیت نه چندان بالای دوربین فوق عریض
کیفیت نه چندان بالای قاب پشتی